Programació La 2

Divendres, 28 gener de 2022
06.00
Para todos La 2
El programa planteja idees per millorar la relació amb la natura i reforestar els boscos. La filòsofa, educadora i investigadora Heike Freire defensa que aprendre a viure en harmonia amb la Terra suposa un canvi profund en la manera de sentir, pensar, actuar i relacionar-se. Més tard, a la secció d'innovació, l'espai coneix la iniciativa social que desenvolupa la Fundació Cuddles a l'Índia perquè els nens amb càncer rebin una nutrició adequada que els permeti suportar millor els tractaments oncològics. Posteriorment es parla sobre l'anell verd de la badia de Santander, una infraestructura verda ideada per connectar ecosistemes aïllats a causa d'altres infraestructures creades per i per a l'ésser humà. Finalment, el filòsof Miquel Seguró analitza el significat del suspens a la vida.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Altres
Durada: 5'
07.00
Rescate
Desprendimiento frontera
Dos muntanyencs pateixen un despreniment de roques al cim de Troumouse. Més tard, els serveis de rescat s'enfronten a una orografia difícil per auxiliar un dels accidentats i recuperar el cos del company.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
08.05
Las salvajes islas Galápagos
Presas del océano
A les illes Galàpagos la vida fluctua pels implacables corrents oceànics de Panamà i Humboldt, que regulen les estacions i el ritme de vida a terra i a fora.
Documentals
Durada: 50'
08.55
El señor de los bosques
Hayedo Larráun
A escassos quilòmetres de Pamplona es troba la vall de Larráun, una esquerda verda a la falda del Parc Natural d'Aralar. El cantant i compositor invident Serafín Zubiri recorre al costat de Vicente Sevilla aquest bosc llegendari.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
Las últimas horas de Pompeya
Nuevos enigmas
El programa continua amb les excavacions i fa una hipòtesi: la víctima va ser trobada aquí, al nivell dels lapili, ja que és probable que la colada piroclàstica l'arrossegués. La Casa de Júpiter ha fascinat per complet, però la seva història ningú no la sap.
Documentals
Durada: 50'
11.40
Espiando en la manada
El norte
Les criatures espia viatgen a les terres temperades al nord dels tròpics, on la vida es regeix pel ritme de les estacions. Durant el viatge, es poden veure micos de neu, castors, papallones monarca, dofins, pelicans i ossos.
Documentals
Durada: 55'
12.35
Mañanas de cine: El sonido de un tambor
El problemàtic sergent Clay Tyce té la missió de patrullar la zona buscant lladres de bestiar, però eludeix el seu deure i se'n va a la taverna. Quan el seu sergent major el descobreix, Tyce s'hi enfronta i l'agredeix. Davant d'ell es presenta l'opció de dimitir o enfrontar-se a un consell de guerra.
Pel·lícules
Durada: 75'
13.50
Las recetas de Julie
Cocina para niños
Per canviar els hàbits que els nens tenen sobre els seus menjars preferits, la Julie ensenya com enganyar amb productes de l'horta, fent purés o salses per a la pasta.
Altres
Durada: 50'
14.40
Grandes viajes ferroviarios continentales
De Linz a Bratislava
Michael Portillo viatja a Àustria, on visita Linz, tasta el seu famós pastís i descobreix la connexió d'Adolf Hitler amb la ciutat. A continuació, a Txecoslovàquia, visita Ceské Budejovice i Praga. Finalment, viatja a Eslovàquia i mostra les impressionants coves de Punkva.
Documentals
Durada: 65'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El gran deshielo americano: La primavera más dura i Infierno arábigo: Las maravillas del wadi: Dins de les muntanyes del desert àrab, s'hi pot trobar un pou d'aigua ocasional o wadi, que vol dir llera en àrab. Aquest wadi, un rar oasi, és, encara que no ho sembli, un salvavides per a la fauna silvestre.
Documentals
Durada: 95'
18.05
El escarabajo verde
Emboscados
El programa acompanya en la seva pràctica artística diferents fotògrafs de naturalesa que han emprat el seu temps i energia per ser testimonis de l'evolució i la degradació de la biodiversitat mediambiental.
Altres
Durada: 30'
18.35
El bosque protector
Inclou Castaño, bosque de madera i Papel y cartón, ciclo de vida: La indústria del paper suposa el 2,1% del PIB espanyol, amb una facturació de 23.000 milions d'euros, 182.000 llocs de treball directes i 17.377 empreses. En aquest capítol, el programa explora la situació d'aquesta indústria a Espanya i la seva relació amb la gestió forestal, així com la seva alta capacitat de reciclatge.
Documentals
Durada: 45'
19.20
Republica Dominicana, tesoro del Caribe
Les platges de la República Dominicana atreuen milions de persones de vacances. Aquells que estiguin disposats a extraviar-se descobreixen un país multifacètic i un poble mestís molt acollidor, que es revela a través de trobades, a les seves ciutats històriques, a les portes del desert o a la capital.
Documentals
Durada: 50'
20.10
Jara y sedal
Caza del corzo en Tiermes
En aquest capítol s'acompanyen dos caçadors, pare i fill, en una jornada de caça de cabirol a Tiermes.
Altres
Durada: 25'
20.35
Días de cine
Espai dedicat a l'actualitat cinematogràfica.
Altres
Durada: 60'
21.35
Lo mejor de evasión campestre
Apartado
Un dels motius pels quals la gent es trasllada al camp és, simplement, per la necessitat d'evadir-se de tot. No obstant això, en aquest lliurament es mostra fins a quin punt estaria la gent disposada a allunyar-se dels altres.
Documentals
Durada: 30'
22.05
Historia de nuestro cine: La lengua de las maripos
Narra la relació que mantenen un professor i el seu alumne, de només 7 anys. El mestre li obre la ment i li ensenya el veritable significat de la vida, fins que el 18 de juliol de 1936 se l'emporten pres.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.40
Historia de nuestro cine: El maestro
Don Juan, un mestre vidu, demana el trasllat a la capital perquè el seu fill pugui estudiar i tenir un futur millor. Entre els seus projectes hi ha la creació d'una escola de pintura. Però quan un cotxe atropella el nen, el món se li enfonsa.
Pel·lícules
Durada: 105'
01.25
Documenta2
Inclou Mundos perdidos y tesoros ocultos: Las cabezas olmecas: En aquest episodi el programa viatja a Mèxic, on, just abans de l'esclat de la Segona Guerra Mundial, l'aparició d'uns colossals caps trobats el 1939 pel matrimoni d'arqueòlegs Matthew i Marion Stirling va anunciar el descobriment de la civilització olmeca.
Documentals
Durada: 65'
02.30
Espacios increíbles
En aquest episodi, el Paul, un mestre artesà que lluita contra una distròfia muscular, intenta salvar una caravana de circ del segle XIX. Paral·lelament, a Xile, el George descobreix un hotel integrat en la naturalesa, i el seu observatori entra en l'àmbit de la tecnologia amb un telescopi de construcció casolana.
Documentals
Durada: 45'
03.15
Cazador de manjares: en la ruta de la seda
Inclou Turpan i Urumchi: El Jamie es troba a Urumchi, la capital de Xingiang. Amb els seus encantadors amics kazakhs, gaudeix de les muntanyes i tasta una increïble varietat d'aliments ètnicament diversos, des de la carn de cavall kazakh fins a uns brioixos enfornats uigurs.
Documentals
Durada: 50'
04.05
El gran deshielo americano
El invierno más salvaje
El pas de l'hivern a la primavera al parc de Yellowstone és una transició molt perillosa per als animals que hi viuen, a causa dels canvis climàtics extrems i impredictibles. En aquest moment, i fins que el gel no es fongui, els animals han de sobreviure gairebé sense menjar.
Documentals
Durada: 50'
04.55
Pel·lícula: Manda huevos
Documental que retrata com les pel·lícules espanyoles han contemplat l'home espanyol o, almenys, certs prototips d'home.
Pel·lícules
Durada: 65'